Inhoud Kortsluiting

Originele titel: "Black comedy".

Brindsley Miller is een jong beeldhouwer. Het succes moet nog beginnen. De laatste vier jaar is Clea zijn trouwe vriendin geweest bij alle ups en downs van zijn en haar kunstenaarsbestaan.

Maar vier weken geleden werd de spanning te groot. Hij kon niet meer hebben dat zij hem de waarheid en niets dan de waarheid vertelde. Ze hebben een fikse ruzie gehad en zij is naar Finland vertrokken.

Op zo'n moment in zijn leven komt een man altijd een gansje tegen die hem alles schenkt wat de kille maatschappij hem tot nu toe heeft onthouden. Voor Brindsley heet ze Carol. Ze is de dochter van die door en door Engelse maatschappelijke instellingen die men kolonel noemt en een wettig huwelijk is het grote doel.

Daartoe zal "papsiekind" die indruk moeten hebben dat deze kunstenaar zijn dochter zal kunnen onderhouden. Een gelukkig toeval wil dat net een kunstverzamelend miljonair heeft besloten om te komen kijken. Een ontmoeting wordt geënsceneerd.

Om het huis wat op te sieren "lenen" ze antieke meubelen, een vaas en een Boeddhabeeld van hun antiquair-buurman Harold, die het weekeinde toch weg is.

Tot zover gaat alles goed, maar dan begint de catastrofe. Het licht valt uit. De hoofdstop is doorgeslagen en het kan uren duren voor er een mannetje komt van de G.E.B. om de zaak te repareren.

Daar staan ze dan. Een angstige buurvrouw komt steun zoeken. De kolonel stapt binnen en foetert dat die jongen niet eens kaarsen in huis heeft. Harold komt veel te vroeg terug en Brindsley en Carol hebben de grootste moeite om voor hem verborgen te houden dat zijn kostbaarheden zijn misbruikt.

Brindsley begint een langdurige en moeizame operatie om stilletjes de stoelen weer te ruilen voor zijn eigen rommel. De monteur van de G.E.B. komt en blijkt zo'n kunstkenner dat ze hem eerst voor de verwachte miljonair houden. Clea duikt op. Met moeite loodst Brindsley haar naar de slaapkamer.

Van daar uit hoort ze hoe over haar gepraat wordt en wat voor stommiteit haar hartsvriend bezig is uit te halen. Haar wraak is niet voor de poes en daarmee herovert ze haar beeldhouwer.

Harold ontdekt de roof en breekt zijn Boeddha. Tenslotte komt ook de miljonair nog. Vol trots knipt de monteur uiteindelijk het licht aan.