Inhoud Na de Regen

'Na de regen' is een stuk van de Spaanse schrijver Sergi Belbel over macht en vrijheid. Het speelt zich af op het dak van 49 verdiepingen tellend kantoorgebouw. Hier komen acht collega's samen om te roken en zo het strenge rookverbod binnen hun bedrijf te ontduiken.

Probeert men aanvankelijk de rookverslaving voor elkaar verborgen te houden, later is zij de uitlaatklep voor frustraties en komen op heftige wijze onderlinge conflicten tot uiting. Deze zijn het resultaat van hun angst en hun drang naar vrijheid. Angst voor hun persoonlijke problemen, angst om zich uit wanhoop aan de duizelingwekkende diepte over te geven.

Auteur Sergi Belbel speelt in dit stuk met gekende thema's als (mis-)communicatie, overspel, seksualiteit en expliciet taalgebruik. De figuren hebben geen naam (Belbel noemt ze eenvoudigweg koerier, roodharige, bruinharige, blonde en zwartharige secretaresse...).


"Een hilarisch toneelstuk met een tragische ondertoon", vindt regisseur André Lefèvre. "Het stuk behandelt de alledaagse thema's van deze tijd, een tijd van overhaasting, ambitie, jong geweld, jaloezie, onmogelijke liefdes, afgunst, arrivisme en vooral verslaving."