Inhoud Verwarringen

'Verwarringen' is een blijspel over mensen die door hun impulsieve acties in de meest onmogelijke situaties belanden. En dan denken ze nog maar één ding: hoe kom ik hier weg?


Het stuk bestaat uit vijf eenakters, waar Expressie er drie van heeft gespeeld:

 

Moederfiguur:
Deze eenakter gaat over een jonge moeder, Lucy (Saskia van Dongen). Haar man is vrijwel nooit thuis. Lucy's leven bestaat alleen nog maar uit de zorg voor de kinderen. Ze heeft niet eens in de gaten dat ze dagenlang in haar nachtjapon rondloopt. Dan krijgt ze onverwacht haar buurvrouw op bezoek (Dorrie Honingh). Weet Lucy zich wel een houding te geven? Hoe reageert de buurvrouw op haar? En wat als de buurman (Arie Klaase) zich er ook nog mee komt bemoeien?

 

Gezellig samen een borreltje:
Lucy's echtgenoot Harry (Roel van de Waal) is op zakenreis. Hij is op de versiertoer in de bar van een hotel. De veel jongere Paula (Jessica Hüsslage) is wel van hem gecharmeerd. Hoe ver kan Harry gaan? De ober (Monique van den Hoed) heeft wel in de gaten dat Harry Paula het bed in probeert te krijgen, maar schenkt zonder commentaar de volgende borrel in. Paula's vriendin Bernice (Saskia van Dongen) verschijnt, geïrriteerd omdat Paula hun afspraak is vergeten. Lukt het Harry om Bernice ook in te pakken?

 

Het liefdadigheidsfeest:
Gordon Gosforth (Arie Klaase) is het hoofd van de organisatie van een groot liefdadigheidsfeest. Op een terrein van 1,5 hectare staan verschillende tenten en worden allerlei activiteiten georganiseerd. In een theetent probeert Milly (Jessica Hüsslage) alles op tijd in orde te krijgen, want er komt hoog bezoek: gemeenteraadslid mevrouw Pearce (Dorrie Honingh). Zodra mevrouw Pearce is gearriveerd, ontfermt de dominee (Fred Beekers) zich over haar. De dominee leidt haar rond over het terrein. De bedoeling is dat mevrouw Pearce daarna een toespraak houdt. Terwijl Milly en Gordon de theemachine en de geluidsinstallatie in orde maken, probeert Milly een intiem gesprek aan te knopen met Gordon. Vanaf dat moment loopt alles in het honderd. Wat gaat er mis? En waarom komt de vriend van Milly, hopman Stewart (Roel van de Waal) ziedend van woede de theetent binnen rennen?