Reacties op Een vrouw alleen

Tijdens het Cameleon Monologenfestival 2011 won Wendy de publieksprijs.

 

Door regisseur Wim Wiertz, n.a.v. Cameleon Monologenfestival 2011:

"Het festival werd afgesloten met 'Een vrouw alleen' van Dario Fo door Wendy van den Brand van Toneelgroep Expressie. 'Een vrouw alleen' is een prachtige monoloog, met een grote moeilijkheidsgraad, waarbij overdrijving dicht op de loer ligt. Maar niets van dit alles bij Wendy van den Brand, die het levens-verhaal van een vrouw, die niet wordt gerespecteerd, geestig, maar tegelijkertijd met een tragische ondertoon vertelt. Geheel terecht werd aan haar de publieksprijs toegekend."

 

Door Hans Boot in het Nieuwsblad voor Castricum, 23 januari 2012:

Vier succesvolle uitvoeringen Expressie

"LIMMEN - De leden van Toneelgroep Expressie hebben twee drukke weekenden achter de rug. In De Burgerij in Limmen werden tijdens vier uitvoeringen eenzelfde aantal stukken gespeeld (twee per voorstelling). Deze stukken waren beslist niet alledaags, zoals 'Vrouwen om Dr.

Deninga', dat al in 1958 door Annie MG Schmidt werd geschreven voor een toneelclubje van koningin Juliana. Ook het stuk 'Van Ostadestraat 33 IV' en de monologen 'Een vrouw alleen' en 'Home sweet home' zijn bijzonder te noemen. In totaal mochten elf toneelspelers hun kunsten laten zien, waarbij er een extra inspanning werd gevraagd van Wendy van den Brand en Saskia Boske die de solovoorstellingen voor hun rekening namen.
Regisseur John van Dongen was zeer tevreden over het resultaat: "Het is leuk om spelers te zien groeien en dat is ook mijn drijfveer bij deze groep. Ik probeer ook steeds tragikomische stukken te vinden en nu heb ik gekozen voor een combinatie van twee uitvoeringen per avond om iedereen tot zijn recht te laten komen."
Ook over de opkomst van het publiek had de derde Castricumse toneelvereniging niet te klagen, want alle voorstellingen werden goed bezocht. Volgens Van Dongen was men naar De Burgerij uitgeweken vanwege de intimiteit van de zaal. Wie weet is dat in de toekomst niet meer nodig, als er een knus theater in Nieuw Geesterhage is gerealiseerd."