Krantenberichten
Vuur in de Sneeuw

1e persbericht

Expressie speelt 'Vuur in de Sneeuw'

Na het 20-jarig jubileum in 2003 hebben de leden van Expressie niet stil gezeten. Samen met regisseur John van Dongen heeft Expressie gekozen voor het stuk 'Vuur in de Sneeuw' van Sam Shepard. Het stuk is voor zowel spelers als de regisseur een enorme uitdaging. 'Vuur in de Sneeuw' is een verhaal over liefde en dan vooral... »

2e persbericht

Expressie probeert de lat ieder jaar hoger te leggen

Toneelgroep Expressie bestaat ruim twintig jaar en wil haar publiek ieder jaar blijven verrassen. Daarom is dit jaar voor een stuk gekozen dat niet echt in het gebruikelijke repertoire van de toneelgroep past. Gekozen is voor het stuk 'Vuur in de Sneeuw' van de bekende .... »

26 april 2004 Recensie Dagblad Kennemerland

Expressie bij vlagen ontroerend

Regisseur John van Dongen had zijn spelers niet bepaald met het makkelijkste toneeldrama opgezadeld. Het is altijd maar de vraag of het ruim 2,5 uur beslaande 'Vuur in de Sneeuw', naar het origineel 'A lie of the mind' van de Amerikaan Sam Shepard, tot een goed einde kan worden gebracht. Het is een moeilijk, maar vooral ook een intensief toneelstuk. Een stuk dat Van Dongen had uitgekozen als examenstuk.... »

28 april 2004 Recensie Nieuwsblad voor Castricum

Expressie ontroert met heftig Vuur in de Sneeuw

CASTRICUM - 'Vuur in de sneeuw' (originele titel 'A lie of the mind') van de Amerikaanse auteur Sam Shepard is een zwaarbeladen toneelstuk. De uitvoering door toneelgroep Expressie afgelopen weekeinde was ook een zwaarbeladen happening. Om te beginnen was 'Vuur in de sneeuw' het examenstuk van regisseur John van Dongen. Verder was het voor Hans Kuijs zijn jubileumstuk en voor Marieke Neervoort haar debuut. Expressie, die een geschiedenis van kluchten, blijspelen en... »