Alan Ayckbourn'Verwarringen' is het meest gespeelde stuk van de 'master of comedy' Alan Ayckbourn.

'Verwarringen' is een blijspel over mensen die door hun impulsieve acties in de meest onmogelijke situaties belanden. En dan denken ze nog maar één ding: hoe kom ik hier weg?

Speeldata en tijden:

15 mei 2009, 20 uur
16 mei 2009, 20 uur
17 mei 2009, 14 uur

 

Locatie:

Theater Dansende Duinen
(gebouw De Clinghe, terrein GGZ Dijk en Duin)
Duinenboschweg 3
Castricum
Klik hier voor een routebeschrijving naar het theater.

 

Toegang: 8 euro

Reserveer hier uw kaarten.

Een citaat van de Toneelcentrale: "Ayckbourn wordt wel eens de Engelse Molière genoemd omdat er behoorlijk wat bitterheid in zijn humor verscholen zit. Toch blijft de toon altijd mild. Naar Ayckbourn kijken is zich vrolijk maken om de bekrompenheid en de eigenwijsheid van de medemens maar tegelijk kun je niet ontkomen aan het gevoel dat je om jezelf zit te lachen..."

Het stuk bestaat uit vijf eenakters, waar Expressie er drie van zal spelen:

Moederfiguur:
Deze eenakter gaat over een jonge moeder, Lucy (Saskia Boske). Haar man is vrijwel nooit thuis. Lucy's leven bestaat alleen nog maar uit de zorg voor de kinderen. Ze heeft niet eens in de gaten dat ze dagenlang in haar nachtjapon rondloopt. Dan krijgt ze onverwacht haar buurvrouw op bezoek (Dorrie Honingh). Weet Lucy zich wel een houding te geven? Hoe reageert de buurvrouw op haar? En wat als de buurman (Arie Klaase) zich er ook nog mee komt bemoeien?

Gezellig samen een borreltje:
Lucy's echtgenoot Harry (Roel van de Waal) is op zakenreis. Hij is op de versiertoer in de bar van een hotel. De veel jongere Paula (Jessica Hüsslage) is wel van hem gecharmeerd. Hoe ver kan Harry gaan? De ober (Monique van den Hoed) heeft wel in de gaten dat Harry Paula het bed in probeert te krijgen, maar schenkt zonder commentaar de volgende borrel in. Paula's vriendin Bernice (Saskia Boske) verschijnt, geïrriteerd omdat Paula hun afspraak is vergeten. Lukt het Harry om Bernice ook in te pakken?

Het liefdadigheidsfeest:
Gordon Gosforth (Arie Klaase) is het hoofd van de organisatie van een groot liefdadigheidsfeest. Op een terrein van 1,5 hectare staan verschillende tenten en worden allerlei activiteiten georganiseerd. In een theetent probeert Milly (Jessica Hüsslage) alles op tijd in orde te krijgen, want er komt hoog bezoek: gemeenteraadslid mevrouw Pearce (Dorrie Honingh). Zodra mevrouw Pearce is gearriveerd, ontfermt de dominee (Fred Beekers) zich over haar. De dominee leidt haar rond over het terrein. De bedoeling is dat mevrouw Pearce daarna een toespraak houdt. Terwijl Milly en Gordon de theemachine en de geluidsinstallatie in orde maken, probeert Milly een intiem gesprek aan te knopen met Gordon. Vanaf dat moment loopt alles in het honderd. Wat gaat er mis? En waarom komt de vriend van Milly, hopman Stewart (Roel van de Waal) ziedend van woede de theetent binnen rennen?